Over ons

OVER ONS

Tussen het groen en het water aan de rand van de Reeuwijkse Hout ligt horecagelegenheid Mercatu. Onder hetzelfde dak zitten een ijssalon, coffee & bar, restaurant en een aantal mooi ingerichte zalen voor meetings.

Mercatu is afgeleid van het Latijnse woord voor ‘markt’. De locatie straalt de sfeer uit van een authentieke mediterrane markthal, met verse en smaakvolle producten op een eigentijdse manier. Bij Mercatu vind je de echte Italiaanse keuken in een modern restaurant. Wat is er Italiaanser dan fluwelen koffie, goede wijn en een uitgebreid diner?

Neem plaats op ons terras aan het water of aan een van de tafeltjes in de coffee & bar of in de osteria. Op alle plekken geniet je van de ontspannen ambiance

Osteria

Het restaurant is een osteria, een Italiaans concept waar goede wijn en lekker eten met eenvoudige ingrediënten op de eerste plaats staan. Als de producten goed zijn, is het eten goed. Daarom bereiden we al onze gerechten met dagverse ingrediënten. Twee keer per week rijdt onze leverancier naar Zuid-Italië voor de beste producten: salami en pistache uit Sicilië, worst en ham uit Noord-Italië, kaas uit Parma en smaakvolle tomaten uit San Marzano. Meer »

Coffee & Bar en IJssalon

In de coffee & bar serveren we zowel simpele als uitgebreide Italiaanse lunches, verse smoothies, heerlijke thee en natuurlijk de beste koffie. Keer op keer streven we naar de perfecte espresso en de romigste cappuccino. Na 16.00 uur verandert de koffiebar in een wijnbar met de mooiste biologische wijnen uit Italië. Meer »

Meetings

Wij beschikken over vier professioneel ingerichte ruimtes die van alle gemakken zijn voorzien, zodat uw zakelijke aangelegenheden soepel en efficiënt verlopen. Tijdens uw meeting zorgen wij voor de smakelijkste koffie en thee. Meer »

Locatie

Mercatu ligt in de Reeuwijkse Hout, een mooi wandelgebied aan de Reeuwijkse Plassen. Het ligt in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, een buurgemeente van Gouda. Vanaf de afslag Reeuwijk aan de A12 rijd je er in een paar minuten naartoe. Er is volop parkeergelegenheid. Om die reden is het restaurant ook populair in de wijde omtrek en trekt het bezoekers vanuit Woerden en Utrecht, of juist vanaf de andere kant, Waddinxveen, Rotterdam en Den Haag