0182 300 818 info@mercatu.nl

Osteria

Een osteria is van oudsher een ontmoetingsplaats en speelt in Italië nog steeds een belangrijke rol in het sociale leven.Het is een restaurant waar de Italianen wijn serveren met eenvoudige – maar goede – dagverse specialiteiten. Het zijn ogenschijnlijk simpele gerechten, maar perfect van smaak. Hier ga je heerlijk uit eten, in de warmte van binnen of op het ruime terras.

Bekijk de menukaart »

Lunches en diners

Tot vier uur ’s middags serveren we simpele en uitgebreide lunches: van een bruschetta belegd met de lekkerste Italiaanse hammen tot een heerlijke salade met gegrilde groenten. Of loopt het water je al in de mond bij de gedacht aan een panini prosciutto e mozzarella. Rechtstreeks uit Italië natuurlijk. Net als de mortadella en provolone. Wij vinden ze heerlijk en serveren ze met alle liefde ook aan jou.

Gastvrijheid en een warme sfeer staan bij een osteria hoog in het vaandel. Bij Mercatu kun je daarom dineren zoals jij dat wilt: met antipasti of hoofdgerechten, alleen of met elkaar. Geniet van een rijkgevulde salade, een heerlijke pasta of een knapperige pizza, altijd met de beste ingrediënten.

Deze producten vormen de perfecte combinatie van lokale specialiteiten en typische Italiaanse componenten. Een uitgebalanceerde samenwerking tussen Mercatu en Italiaanse chef-koks levert een authentiek Mediterrane menukaart op, aangepast aan het Groene Hart. Bij Mercatu serveren we toegankelijke Zuid-Italiaanse gerechten. Niet te complex, maar wel heel goed. Laagdrempelig, maar met flair.

Jouw avond uit eten sluit je uiteraard af in Italiaanse stijl met een heerlijke, huisgemaakte torta, tiramisu of panna cotta. Of verwen jezelf met een lekkere koffie.

Mercatu biedt ruimte aan 150 gasten en is zo ingedeeld dat je in meerdere samenstellingen kunt dineren. Intiem met zijn tweeën, uitgebreider met vier of zes personen, maar ook familiair aan een gezellige ronde tafel die plaats biedt aan een groep tot wel 12 personen. Waar je ook voor kiest, bij Mercatu kun je erop rekenen dat de opstelling past bij jouw wensen.

Direct reserveren »

De osteria is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Trek in een lekkere Italiaanse lunch met een heerlijk belegde panini of een gezonde salade? We zien je graag in onze coffee & bar.