Mercatu


Osteria

Osteria

Tot in de jaren zestig was een osteria een plek waar wijn werd geserveerd, met soms een eenvoudig hapje. Vandaag de dag ligt de nadruk vooral op eenvoudige, maar heel goede, dagverse specialiteiten. Ogenschijnlijk simpele specialiteiten, maar perfect van smaak en met de hoogste vorm van gastvrijheid geserveerd. De functie van een osteria is van oudsher een ontmoetingsplaats en speelt in Italië nog steeds een belangrijke rol in het sociale leven. Bij Osteria Mercatu kun je daarom dineren zoals jij dat wil: met antipasti-gerechten, waar je alleen van geniet of met elkaar. Als volwaardige maaltijd of als voorgerecht, gevolgd door een heerlijke pasta of knapperige pizza, belegd met de beste ingrediënten.

De ingrediënten die onze koks gebruiken om de smaakvolle Mediterrane gerechten te bereiden, vormen de perfecte combinatie van lokale specialiteiten en typische Italiaanse componenten. Een uitgebalanceerde samenwerking tussen Mercatu en Italiaanse chef-koks levert een authentiek Mediterrane menukaart op, aangepast aan het Groene Hart. Bij Mercatu serveren we toegankelijke zuiderse gerechten. Niet te complex, maar wel heel goed. Laagdrempelig, maar met flair.

Mercatu biedt ruimte aan 150 gasten en is zo ingedeeld dat je in meerdere samenstellingen kunt dineren. Intiem met zijn tweeën, uitgebreider met vier of zes personen, maar ook familiair aan een gezellige ronde tafel. Waar je ook voor kiest, bij Mercatu kun je er op rekenen dat de opstelling past bij jouw wensen en de gelegenheid.